Wat zijn de allerbeste manieren om te kijken naar een nieuwe elektrische step? Bekijk hier een aantal tips en koop het beste model!

Wil jij graag een nieuwe elektrische step? Dat is niet zo gek want ze zijn een rage geworden, mensen kopen ze over de hele wereld en ze verkochten als warme broodjes in het vakantieseizoen. Terwijl ze opgedaan immense populariteit zijn er ook veiligheidsproblemen met mensen beweren dat ze ontploffen als gevolg van de lithium-ion batterijen en onstabiele power control niveaus. Maar gereputeerde merken hebben de juiste maatregelen genomen om de veiligheid van deze producten te garanderen hier is alles wat u moet weten over dit raadselachtige ‘speelgoed’ en controleer voor jezelf hoe precies deze fascinerende speelgoed werken en als je ze zou moeten krijgen.

Hoe werkt een elektrische step precies tegenwoordig?

Het basisprincipe voor de werking van een Elektrische step is dat ze frames hebben die in het midden draaien en de elektromotoren en sensoren die in de wielen zitten. Er zijn kantelhoeken, gyroscopen en andere sensoren die ervoor zorgen dat het Elektrische step te allen tijde rechtop staat en je je geen zorgen hoeft te maken dat je naar beneden valt. Onder elke voetzool bevinden zich schakelaars die worden geactiveerd door de beweging van je voeten, die wordt gecontroleerd door infrarode LED-sensoren die signalen uitzenden afhankelijk van de status van je voeten.

  • Zolang je je voeten plat houdt zal het Elektrische step niet bewegen, maar als je naar voren leunt zullen de motoren een signaal ontvangen dat de persoon die het Elektrische step bestuurt in beweging wil komen en het moederbord zal onmiddellijk de motoren inschakelen en het Elektrische step zal in beweging komen in welke richting je het ook stuurt.
  • Er zit veel potentieel in de technologie en we kunnen verwachten dat Elektrische steps met nog meer geavanceerde functies en sensoren zullen komen. Alle wielen hebben hun eigen sensoren en ze zijn onafhankelijk van elkaar, zodat je rondjes kunt rijden en jezelf kunt manoeuvreren precies zoals jij dat wilt zoals op de nieuwe ninebot van Segway.

Hoe herken je Elektrische steps van goede kwaliteit?

Als je de tijd neemt om de minutieuze specificaties van deze Elektrische steps van de topmerken door te lezen, zul je merken dat Elektrische steps van hoge kwaliteit allerlei certificeringen hebben zoals CC, FCC en RoHS. Goede bedrijven hebben altijd goede batterijen van hoge kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten die veilig zijn om te gebruiken en geen kans hebben om te exploderen tijdens het gebruik, tenzij er schade is aan de buitenkant of aan de binnenkant.

  • Een ander ding dat je in gedachten moet houden tijdens het rijden is dat je altijd de officiële oplader moet gebruiken die bij het product wordt geleverd om een maximale levensduur van je Elektrische step te garanderen en het zal ook elke vorm van schade aan de batterij voorkomen.
  • Elektrische steps van hoge kwaliteit zullen nooit oververhit raken en dat is wat ze onderscheidt van goedkope varianten. Je kunt er uren mee rijden zonder problemen. Als je een Elektrische step koopt, zorg er dan voor dat je de specificaties grondig controleert om er zeker van te zijn dat je een product krijgt dat veilig is om te gebruiken en dat je nooit problemen zult ondervinden.

De toekomst van Elektrische steps

Door de aard van hun wielen kunnen Elektrische steps niet buiten worden gebruikt. Maar de technologie is aan het veranderen en er worden grotere wielen en betere veringsmechanismen aan toegevoegd om te zorgen voor meer veiligheid en een betere rijervaring in het algemeen.